By:

Наш проект завершено!

 

З 9 по 30 квітня 2018 року учні групи №13 під керівництвом викладача фізики Мельничук Олени Валентинівни працювали над навчальним проектом «Наукова кулінарія».

Ідея самого проекту виникла під час вивчення розділу фізики «Основи молекулярно – кінетичної теорії», а саме тем «Газові закони», «Температура», «Тиск», «Кипіння», «Вологість повітря». Проект створений на основі міжпредметних зв’язків фізики, технології приготуванні їжі, історії, хімії .

Учнів вразила інформація про існування молекулярної кухні, технічні пристрої, що використовуються для приготування страв з використанням фізичних законів.

На початку роботи учні дізналися про сам проект, його етапи, цілі та завдання, розробили план дослідження.

Під час другого етапу проекту учні підготували план, підшукали інформацію в Інтернеті, підібрали малюнки, створили публікацію.

На виробничому навчанні учні під керівництвом викладача Мельничук Олени та майстра в/н П’янкової Наталії приготувати страви з молекулярної кухні. Помітно було, з якою цікавістю спостерігали інші діти, коли готувались незвичайні страви, як вони допомагали один одному. Приготовлені шедеври учні представили на дегустацію у методичному кабінеті, вони охоче розповідали присутнім про молекулярну кухню, особливості приготування страв.

На заключному етапі учні створили презентацію з рецептами і висловили свої враження. Результатом навчальної діяльності стало покращення рівня навчальних досягнень, підвищилась зацікавленість до предмета. Учні навчились працювати в команді, розподіляти обов’язки, сумлінно виконувати роботу, проводити аналіз. Згуртованість колективу стала більш помітна.

Кожен результат проекту не можна передбачити наперед, а чи може бути продовження життя саме молекулярної історії,  покаже час.

 


Comments are closed.