Відкритий урок теоретичного навчання на тему «Борщі»
23 лютого 2022 року викладачка спеціальних дисциплін Мар’яна Повар провела відкритий урок теоретичного навчання з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» у групі № 23 (професія «Кухар, кондитер») на тему «Борщі: загальні правила приготування, вимоги до якості, правила відпуску».
Готуючись до заняття, здобувачі освіти вдома переглянули відео-ролик «Український борщ», оскільки урок проводився за методикою «оберненого навчання». Даний метод передбачає використання новітніх технологій та можливостей мережі Інтернет в самостійній роботі учнів, а під час уроку зосередження на більш цікавих, креативних видах діяльності, що включають застосування набутих знань.
Протягом заняття учні продемонстрували хороший рівень теоретичної підготовки.
Здобувачі освіти поринули в цікавий світ української кухні, ознайомились з історичними фактами виникнення борщу, з продуктами та сировиною для їх приготування, вивчили технології приготування борщів різних регіонів України, вивчили вимоги до якості борщів, правила їх відпуску, особливості подавання.
На занятті усі присутні переглянули відео-роликприготування борщу гетьманського (у виконанні учня гр.№23 Богдана Прокопчука), а також представлену наочність -асортимент борщів в різних варіантах подавання.
Закріплення отриманих знань відбулося шляхом виконання інтерактивних вправ та он-лайн тестування.
Присутні колеги відзначили високий професійний рівень проведеного заняття, наголосили на важливості та цінності набутих учнями знань й практичних навичок щодо особливостей приготування, подавання борщів у професійній діяльності майбутніх фахівців. Наталія Кравчук зазначила, що використання технології оберненого навчання має досить великий потенціал до застосування у навчальному процесі професійно-технічного навчального закладу та у викладанні спеціальних дисциплін.
Comments are closed.