Таємниці професії,  або як це  – бути барменом?

By:

Що  знаємо ми  про роботу бармена?  Молода людина стоїть за барною стійкою і пропонує : “Вам чай зелений, чорний? Каву з цукром чи без?”. Здається все просто і  необтяжливо. А от і ні! Бармен – це не просто людина з міркою для напоїв у руках, бармен – це  душа та візитівка закладу. Він якісно та швидко обслуговує клієнтів, знає рецептури приготування різноманітних напоїв, вміє досконало користуватися барменським приладдям, скляним посудом,  делікатно спілкується з людьми, знає, як естетично  оформити вітрину барної стійки,  створити  свято для клієнтів. Головне в професії бармена – це не  просто вміння правильно зварити каву чи налити сік у потрібній кількості, це здатність зробити так, щоб відвідувачам  було затишно й приємно перебувати в закладі. Людина, яка працює барменом, повинна бути відкритою, чесною, комунікабельною, ввічливою, вміти грамотно й делікатно спілкуватися з клієнтами,  залагоджувати непередбачувані конфлікти, бути психологом, знати  англійську мову.

Саме такі  знання, вміння та навики отримують здобувачі освіти, які опановують професію бармена, офіціанта в  Луцькому вищому професійному училищі.

Щорічно 6 лютого  святкуємо  Міжнародний день бармена, започаткований на честь людей, котрі дарують позитивні емоції, радісні відчуття, душевну розмову та яскраве свято посеред буденності життя.

Найщиріші вітання учням, які здобувають професію бармена, офіціанта, майстрам виробничого навчання, педагогам, які навчають майбутніх висококваліфікованих спеціалістів! Міцного здоров’я вам, творчих ідей, морального задоволення від роботи, матеріального благополуччя! Розвитку та процвітання всій галузі ресторанного господарства в новій мирній європейській Україні”!


Comments are closed.