Міжнародний день рідної мови

By:

“Ціною життів кращих ми виборюємо право говорити рідною мовою, бути українцями, визначати своє майбутнє. Українська мова – це мова наших батьків і дітей. Мова нашої Перемоги», – сказав Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний. У перші дні повномасштабної війни українська мова стала стратегічною зброєю, символом незламності та віри, а слово “паляниця” – індикатором для своїх та чужих. Однією із задач, поставленою міжнародним терористом путіним, є денацифікація України, тобто асиміляція, суцільне зросійщення українців. Не стане носіїв української мови – не буде нації. Це відповідь на питання про значення української мови всім, хто ще зараз вважає, що мова не на часі, хто каже: “Какая разніца?”. Мова – це генератор і найвища форма патріотизму, творець культури, ключ до вивчення історії, традицій, спадщини народу.

У Міжнародний день рідної мови в Луцькому вищому професійному училищі відбулися літературні читання на тему “Українська – це мова нашої Перемоги!”, на яких звучали патріотичні поезії про любов до рідної мови, народу, країни, про незламність українців в боротьбі з російськими окупантами, про героїчний спротив загарбникам. З великим натхненням здобувачі освіти декламували твори Тараса Шевченка, Лесі Українки, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Василя Стуса та багатьох інших українських поетів, які стали символами незламності, непокори, мужності, стійкості.

Бережімо і плекаймо рідну мову. Вона презентує український народ у світі, є ореолом нації, нашим етнічним кордоном.

P.S. Літературні читання проходили на фоні виставки речей з особистого національного етноспадку родини майстра виробничого навчання з професії “Кухар, кондитер” Кравчук Наталії Федорівни.

Любімо, шануймо і бережімо все рідне, українське!


Comments are closed.