Шевченківське свято в училищі 

By:

Одним із найбільших національних свят для українців є день народження Тараса Григоровича Шевченка – українського поета, прозаїка, мислителя, живописця, етнографа, громадського діяча, національного героя. Сьогодні , в часи кривавої війни росії проти України, до болю гостро сприймається безсмертне слово Великого Кобзаря. У Луцькому вищому професійному училищі до 209-ої річниці від дня народження українського генія проведено Шевченківське свято. У мистецько-літературній вітальні “Борітеся – поборете!” взяли участь щирі поціновувачі творчості Тараса Шевченка. Учні з натхненням декламували твори Кобзаря, слухали розповіді викладачів кафедри української мови та літератури про маловідомі факти з життя і творчості великого мислителя, філософа. Учасники гуртка юних журналістів “Слово, моя ти єдиная зброє…” підготували реферати про значення літературної спадщини геніального Пророка для розвитку національно – визвольного руху України. Члени гуртка декоративно – прикладного мистецтва “Мозаїка барв” зобразили в малюнках своє сприйняття творчого доробку Шевченка- художника, незламного поводиря українців у боротьбі за волю та незалежність. Фіналом Шевченківського свята став проведений в “Українській світлиці” квест, під час якого здобувачі освіти вдосконалили набуті знання, дізналися нові відомості про Тараса Шевченка як символа української нації.

 
В училищі проведено перший етап Всеукраїнського конкурсу есе “Мій Шевченко”, присвяченого творчості Кобзаря. Роботи переможців подано для участі у всеукраїнському етапі Конкурсу.
“Свою Україну любіть.
Любіть її… во врем’я люте,
В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть”, – ці Шевченкові слова навіки закарбувалися в пам’яті народній і в страшний час воєнного лихоліття кличуть нас до боротьби з російськими окупантами за свободу, українську державу, рідну землю.

Comments are closed.