Міжнародний день театру 

By:

 Життя – театр, а люди в ньому актори (Вільям Шекспір) 

 Поговоримо про театр. Це особливий і прекрасний світ, у якому все незвичайне: декорації, намальовані художником і виготовлені в театральних майстернях; люди, котрі не існують у повсякденному житті, тому що їх придумав драматург, а зіграли актори; освітлення, здатне змінюватися за всіма кольорами веселки.
   Любимо театр за те, що тут поринаєш у зовсім інший світ, той, що існує лише на сцені, стаєш свідком чудового процесу, коли літературний твір оживає у сценічних образах.
 Учасники освітнього процесу Луцького вищого професійного училища є частими гостями у Волинському обласному академічному українському музично – драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Поліська рапсодія “Століття Якова : Перше кохання”, мелодраматична комедія “Замовляю любов”, музична комедія “Хай живе любов”, мюзикл “Життя в кредит (Едіт Піаф)”, драма “Фрекен Жюлі” та багато інших постановок справили незабутнє враження на учнів та педагогів училища – щирих поціновувачів театрального дійства. Найбільш активними відвідувачами театру є першокурсники, які опановують професії бармена, офіціанта, слюсаря з ремонту колісних транспортних засобів, а також викладачі, майстри виробничого навчання ЛВПУ. І це не дивно, адже театр виховує найкращі людські риси, вчить цінувати добро, поважати старших, дружити з однолітками, любити людей.
Міжнародний день театру невипадково святкуємо весною (27 березня), в пору пробудження природи, виру людських почуттів і яскравих вражень. Це свято не тільки для професійних акторів сцени, але й для всіх шанувальників театрального мистецтва. І якщо наше життя – театр, а люди в ньому актори, то нехай кожен з нас зіграє свою життєву роль чесно, щиро, гідно.

Comments are closed.