By:

В читальному залі училища бібліотекарями організована книжково-ілюстративна виставка «Натхнення і творчий пошук кухаря-кондитера».

Для майбутніх кухарів цікавими та пізнавальними стали збірники рецептур оригінальних і самобутніх страв, зокрема однієї з найсмачніших українських страв – борщу.

Бібліотекар провела літературознавчий екскурс про походження улюбленої страви українців, розповіла, де у літературі згадується про борщ. Підкреслила, що настільки призвичаївся українець до смаколика, що не може не згадати про нього навіть тоді, коли розмова не має ніякого стосунку до кухні: «Дивись не переборщи!» – застерігає житейська народна мудрість, або: «Їж борщ з грибами, держи язик за зубами», «Де велика рада, там рідкий борщ».


Comments are closed.