Кулінарія – це Мистецтво
З метою формування пізнавального інтересу до вивчення спецпредметів з професій ресторанного господарства та підвищення пізнавальної активності учнів, виховання любові до обраної професії в училищі проходив Тиждень професій ресторанного господарства (голова МК П’янкова Н.М.), який був насичений різноманітними цікавими заходами, що у повній мірі розкрили суть професій, їх властивості, специфіку, умови навчання та перспективи подальшого працевлаштування після закінченню навчального закладу. Гасло тижня: «Кулінарія – це не ремесло, це – мистецтво».
В рамках тижня проведений конкурс на кращу стіннівку «Кулінарний мікс», який приваблював яскравістю кольорів, насиченістю корисної та цікавої інформації, рецептами, прислів’ями та приказками, віршами, гуморесками та фотографіями, а у навчальному барі відбулася брейк-кава із показом презентацій професій. У бібліотеці училища організована виставка науково-методичної літератури.
Спільними зусиллями учнів групи № 23 та майстра в/н Кравчук Н.Ф. у фойє училища організовано виставку-розпродаж кондитерських виробів. Крім того свою творчість продемонстрували учні групи №13 із композицією «Овочеві фантазії», учні групи №33 – презентацію оформлення святкових тортів та учні групи №22 презентували оформлення тематичного столу.
Після презентації на тему: «Моя професія – найкраща», учні групи № 33 провели майстер-класи, на яких продемонстрували свою професійну майстерність – справжнє мистецтво, цікаве та захоплююче. Учні поділились досвідом приготування фірмових страв закладів ресторанного господарства, на яких вони проходили виробничу практику, та продемонстрували, як страва може стати справжнім шедевром.
У рамках тижня Панасюк Тетяна, майстер в/н, провела відкритий урок – конференцію «Чай – користь і шкода». Поринувши у світ чаю, учні з великою цікавістю і творчим натхненням демонстрували свої знання.
Також учні групи № 32 провели цікавий майстер-клас із правил сервірування стола та поведінки зі столовими приборами, складання серветок та декупаж вина.
Проведені заходи викликали справжнє захоплення та зацікавленість професіями ресторанного господарства, про що свідчили жваве обговорення побаченого та теплі усмішки на обличчях. Тиждень пройшов у піднесеному, навіть святковому настрої, і не дивно, бо їжа приносить людині справжню насолоду, піднімає настрій, дарує здоров’я та довголіття.
Comments are closed.