Математика – цариця наук

By:

Серед усіх наук, що відкривають людству шлях до пізнання законів природи, наймогутніша, найвеличніша наука – математика (Софія Ковалевська).

  У рамках тижня математики, який активно проходить в Луцькому вищому професійному училищі, учні групи-18 (професія: оператор з обробки інформації та програмного забезпечення) разом з викладачкою математики Грибовською Світланою Сергіївною провели цікавий турнір “Математика навколо нас”. Здобувачі освіти збагатили свої знання про роль математики в природі та в житті суспільства, створили й продемонстрували презентацію “Внесок українських вчених у розвиток математики”. Учні групи-12 (професія : бармен, офіціант) провели математичну хвилинку “Місто без математики”, під час якої довели, що жоден населений пункт не може існувати без цієї науки. Першокурсники, які опановують професію електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування (група-15) організували виступ лекторської групи “Цікаві факти про життя математиків” та стали учасниками вікторини “У світі математики”, під час якої закріпили навики розв’язування задач на всі дії зі звичайними дробами, пригадали вислови видатних людей про математику.
 В училищі проведено Конкурс учнівських малюнків “Математика моїми очима”. Всі, кому цікава математика, отримали можливість відвідати математичне кафе “Смачна перерва” та продемонструвати свій рівень математичних знань .
 Тиждень математики в ЛВПУ триває. На здобувачів освіти очікують цікаві математичні конкурси, брейн-ринг, позаурочні тематичні заходи, заняття факультативів з підготовки до здачі ДПА у формі ЗНО з математики тощо.

Comments are closed.