З метою демонстрації можливостей професійної (професійно-технічної) освіти, її важливості для економіки України та повсякденного життя, а також підвищення її престижу в умовах війни з 22 по 26 травня 2023 року в Україні проходить Всеукраїнський тиждень професійної (професійно-технічної) освіти.
Луцьке вище професійне училище активно долучилося до участі у проведенні тижня. Сьогодні в училищі відбувся майстер-клас з приготування десерту «Світбері», який провела учениця групи-33 Москвич Анастасія (професія: кухар, кондитер; майстер виробничого навчання: Повар Мар’яна Миколаївна). Під час проведення заходу було акцентовано увагу на якості новостворених безлактозних солодощів для веганців. Харчування без м’яса, риби, молочних продуктів та яєць, контроль за вагою, турбота про тварин та довкілля – основні пріоритети веганства. Присутні дізналися, що у світі фіксується надмірне споживання цукру, а це безумовно веде до ожиріння і захворювання цукровим діабетом. Актуальними є заміна сахарози в технологіях десертів на натуральний підсолоджувач «Солодка Стевія» ТМ Green Leaf, а також підвищення харчової цінності десертів завдяки використанню рослинної сировини (а саме: кокосових вершків ТМ Nature’s Cream) замість тваринних. Продукт особливо корисний для людей, які страждають серцево-судинними захворюваннями, нервовими розладами й депресією. Під час проведення майстер-класу, який пройшов на високому науково-методичному рівні, було доведено, що
використання нової технології веганського десерту «Світбері» дозволяє розширити асортимент страв функціонального призначення з підвищеним вмістом харчових волокон, кальцію, зі зниженим вмістом вуглеводів і жирів. Захід пройшов пізнавально, творчо. Він ще раз нагадав присутнім про потребу переглянути свій харчовий раціон і задуматися про необхідність споживання здорової їжі.
Comments are closed.
Луцьке вище професійне училище
Всі права на статті, ілюстрації і інші матеріали належать Луцькому вищому професійному училищу і охороняються законом. Відтворення в будь-якій формі вцілому чи частково будь-яких статтів, ілюстрацій, рекламних чи інших матеріалів без попереднього письмового дозволу ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ.
Comments are closed.