ПОШУК РОБОТИ: ОСНОВНІ КРОКИ

Ставимо професійну мету та приймаємо рішення щодо пошуку роботи

Обираємо бажану роботу, опираючись на власну професійну мету, особистий практичний досвід та набуті професійні знання, навички й уміння.

Беремо на озброєння тенденції сучасного ринку праці

Досліджуємо тенденції сучасного ринку праці у регіоні, країні, за кордоном). З’ясовуємо, які професії найбільше користуються попитом, яких фахівців потребує ринок праці.

Вивчаємо шляхи пошуку роботи

Визначаємо всі можливі шляхи та джерела пошуку роботи. Аналізуємо сильні та слабкі сторони кожного з, них. Шукаємо роботу активно, використовуємо якомога більше способів.

Готуємо професійне резюме

Складаємо резюме, яке вдало відображає набуті знання, навички та професійний досвід. Враховуємо, що існують певні правила написання резюме. Пам’ятаємо , що резюме – це Ваша перепустка на співбесіду.

Додаємо супровідний лист

Складаємо супровідний лист, що виділить Вас серед багатьох інших кандидатів. Пам’ятаємо, що вдало складений супровідний лист покаже майбутньому роботодавцю, що серйозно готуєтеся до нової роботи.

Формуємо навички успішного проходження співбесіди

Ретельно готуємося до співбесіди: вивчаємо правила, передбачаємо запитання, моделюємо ситуації. Здобуваємо навички успішної самопрезентації. Пам’ятаємо, що співбесіда з роботодавцем є основним методом оцінювання та відбору кандидатів.

Вивчаємо правові основи працевлаштування

Знайомимося з основними законодавчими та нормативно-правовими актами, що визначають порядок працевлаштування. Учимося толерантно відстоювати свої законні права.

Ознайомлюємося з корисними порадами: як адаптуватися на новому робочому місці

Аналізуємо інформацію про ази поведінки новачка в колективі. Намагаємося якомога більше довідатися про особливості організації роботи в компанії та пам’ятаємо основні принципи ділової етики.

 

Пам’ятайте!

Роботу знаходить той хто її шукає!

Бажаємо успіху!